Implantologie

Un loc important revine in stomatologia moderna implanturilor dentare care nu mai reprezinta o solutie exclusivista de tratament stomatologic, fiind incluse uzual in conceperea planurilor de tratament si rezolvarea situatiilor clinice deosebite. Acestea se dovedesc a fi de cele mai multe ori solutia ideala atat din punct de vedere al medicului, cat si al pacientului.

Echipa Clinicii CIF Dent are experienta practica in realizarea de implanturi, utilizate in urmatoarele situatii:

• Refacerea unui singur dinte
• Lucrari fixe pe implanturi (punti)
• Proteze pe implanturi (supraproteze – overdenture)
• Mini-implanturi in scop protetic sau ortodontic

Realizata corect, interventia chirurgicala este una simpla si de scurta durata. Implanturile unidentare sunt inserate sub anestezie locala. Pentru interventiile complexe, cu implanturi multiple si plastie de creasta alveolara, pentru confortul pacientilor, poate fi efectuata si o usoara inductie anestezica generala.

Estetica dentara

Se poate obtine un zambet perfect?

Da, insa nu oricum. Pentru a putea identifica nevoile estetice individuale ale fiecarui pacient, buna comunicare a medicului cu pacientul este foarte importanta. In urma analizei complexe interdisciplinare a cazului, va vom prezenta o simulare directa, indirecta sau digitala a aspectului viitoarei refaceri estetice. De asemenea, in sala de asteptare veti putea consulta un ghid al zambetelor si cum depinde zambetul perfect de diversi factori anatomici locali:

• Culoarea si forma dintelui
• Forma fetei
• Simetria zambetului
• Proportiile dintelui
• Relatia gingiilor cu dintii
• Linia mediana a dintilor
• Spatierile si inghesuirile dintilor

Profilaxie

Profilaxia consta in consultul stomatologic periodic (o data la 6 luni), si este prioritara in cadrul unui plan de tratament si gestionarea cazului post tratament.

Pentru mentinerea sanatatii orale echipa Cif Dent va sta la dispozitie cu o multitudine de informatii privind indrumari privind tehnici de periaj corect, utilizarea atei dentare, folosirea periilor speciale interdentare, igiena lucrarilor protetice fixe si mobilizabile, igiena lucrarilor pe implanturi.

Totodata oaspetii clinicii noastre pot beneficia de servicii stomatologice profesionale de igiena orala cum ar fi profilaxia afectiunilor parodontale, sigilarea santurilor si fosetelor, periaj profesional si detartraj cu ultrasunete, fluorizare in gutiere speciale.

Imagistica Dentara

Radiologia dentara reprezinta un mijloc complementar obligatoriu pentru examinarea si diagnosticarea corecta si completa a cavitatii orale. Exista situatii, unde sunt necesare imagini 3D oferite de tomografia computerizata.

Cif Dent detine un tomograf dentar ( CBCT ) , achizitionat pentru a asigura pacientilor servicii de inalta calitate. Prin imaginile de inalta rezolutie oferite de aparat, se asigura diagnostice imagistice complete privind statusul dentar si planuri de tratament de mare precizie.

Principalele beneficii oferite de sistemul digital utilizat sunt:
– doza de radiatii mult scazuta (redusa cu pana la 90 % fata de radiografia clasica);
– expunere minima (de la 9 secunde la 2 minute in cazul CBCT-ului);
– calitate superioara a imaginii obtinute digital fata de film conventional;

Protetica

In cadrul Clinicii Cif Dent executam toata gama de lucrari protetice fixe si mobile, cum ar fi:

• Ceramica dentara pe suport de zirconiu
• Protezarea completa a sistemelor implantare
• Ceramica dentara pe suport metalic
• Ceramica dentara pe suport de aur sau platina
• Coroane, onlay-uri, inlay-uri integral ceramice

Pedodontie

Asistenta stomatologica acordata copiilor reprezinta una dintre prioritatile Clinicii Cif Dent, concentrandu-ne pe preventia si tratamentele de calitate si fara durere ale dintilor de lapte si ale dintilor temporari tineri.

Echipa medicala Cif Dent este adepta stomatologiei fara durere, avand grija mereu ca tratamentele dentare sa fie cat mai confortabile posibil pentru pacienti. Acesta este unul din motivele care face si colaborarea cu cei mici extrem de placuta.

PRGF Endoret

PRGF ® – Endoret ® Plasma bogata in factori de crestere

PRGF se bazeaza pe obtinerea unor preparate din proteine recoltate din sangele pacientului; printre aceste proteine care poseda activitate biologica printre care se disting si factorii de crestere care stimuleaza si grabesc refacerea tesutului.
Cu tehnologia PRGF ® – Endoret ® reusim sa separam, din sangele pacientului, plasma care contine proteinele care grabesc procesul de regenerare. Odata ce doza terapeutica este aplicata in zona de tratament,procesul de regenerare este considerabil accelerat.
Pentru a obtine acest proces, este necesara recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient. Sangele este centrifugat si procesat pentru obtinerea proteinelor necesare regenerarii. Aceste proteine sunt apoi aplicate in zona unde regenerarea tesutului este necesara.
PRGF ® – Endoret ® grabeste vindecarea tesutului si procesul de regenerare, reducand in acelasi timp inflamarea si riscul de infectie sau de complicatii post chirurgicale. Utilizarea PRGF ® – Endoret ® garanteaza imbunatatiri importante in procesul de regenerare, lipsa durerii si recuperarea rapida a pacientului.